Waarom is het zo belangrijk om SEO toe te passen op uw website?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

U heeft een bedrijf of een initiatief die u online wilt promoten. Een website is in dit digitale tijdperk het belangrijkste visitekaartje. U kunt nog zo’n mooie en duidelijke website hebben, maar zonder de juiste bezoekers schiet u er niks mee op. Hoe zorgt u ervoor dat uw website vindbaar is voor de juiste doelgroep?

Het goede antwoord is SEO. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. De naam zegt eigenlijk al wat het doet: het zorgt ervoor dat uw website zo optimaal mogelijk wordt ingericht waardoor deze zo goed mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines als Google worden weergeven. Wat houdt de techniek in om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen?

Een voorbeeld: u heeft een eigen bakkerij die midden in hartje Amsterdam verse stokbroden bakt. Dan wilt u dat uw website gevonden wordt door mensen die in die omgeving op zoek zijn naar verse stokbroden. U kunt uzelf promoten met een mooie slogan als “Verse baguettes in hartje Amsterdam”. Een leuke slogan voor op uw voorgevel omdat dit mensen aantrekt, maar de kans dat iemand op Google zoekt op “verse baguette hartje amsterdam” is niet heel groot. De kans is veel groter dat iemand zoekt op “vers stokbrood amsterdam centrum”. Hier kunt u met uw website op inspelen door de slogan te veranderen in “Vers gebakken stokbrood in Amsterdam Centrum”. Dit geldt overigens niet alleen voor de slogan of de voorpagina, maar voor alle teksten op alle pagina’s omdat u uw vindbaarheid zo groot mogelijk wilt maken. Door gebruik te maken van de juiste trefwoorden moet er een zo goed mogelijke middenweg worden gevonden tussen de leesbaarheid voor de bezoekers en het maximaliseren van uw online vindbaarheid.

Naast het feit dat het technisch bouwen van websites een beroep op zich is, is SEO een vak apart. Vaak laten bedrijven hun website eerst bouwen, en daarna nog eens optimaliseren door een SEO specialist. Bij Sysweb is dit niet nodig, want wij zijn zowel webontwikkelaar als SEO specialist en kunnen daarom uw website in één  keer goed opleveren! Wij bieden zowel mogelijkheden om een bestaande website te optimaliseren als om een compleet nieuwe website in één keer SEO geoptimaliseerd op te leveren. Neem snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om direct een offerte op te vragen.

Zoals u misschien wel weet, passen zoekmachines periodiek hun zoekresultaten aan door websites te ‘crawlen’. Daarnaast is er natuurlijk veel concurrentie die ook SEO zo goed mogelijk wil toepassen op dezelfde trefwoorden. SEO moet dus vooral gezien worden als een lange termijnoplossing die een zekere vorm van gratis promotie biedt, maar het afhankelijk van de hoeveelheid concurrentie vaak weken of maanden kan duren voordat uw website ergens bovenaan de zoekresultaten wordt weergeven. Staat u te trappelen om nieuwe klanten te krijgen en wilt u vandaag nog de juiste doelgroep bereiken? Dan is er voor zoekmachines ook nog SEA, een korte termijnoplossing waardoor u dezelfde dag nog bovenaan kunt staan. Wat SEA is en hoe wij ook dit voor uw bedrijf kunnen toepassen leest u in een volgend artikel!