Consultancy om al uw ICT problemen te voorkomen of op te lossen. Wat kan een kantoor tegenwoordig nog zonder computers? Als de ICT infrastructuur niet goed functioneert zal dit ten koste gaan van de bedrijfsvoering. Als ervaren systeem- en applicatiebeheerder is de ICT bij ons in goede handen!

Systeembeheer en applicatiebeheer zijn allebei brede begrippen die ook nog eens nauw aan elkaar verwant zijn. Samenwerking is onmisbaar om een bedrijf goed te laten draaien, en daardoor moeten alle computersystemen goed op elkaar afgestemd zijn. Het bekendste voorbeeld is een centrale server die de computers op de werkplekken aanstuurt. De laatste jaren kiezen steeds meer (vooral kleinere) bedrijven voor de cloud. Het grote voordeel van de cloud is dat de bedrijfsgegevens altijd en overal beschikbaar zijn. Dit kan eveneens een nadeel zijn in verband met de risico’s op storingen (bij de cloudleverancier) en privacyregels. Hetzelfde geldt voor de applicaties die u gebruikt, want gevoelige bedrijfsdata mag alleen in handen komen van werknemers die dit nodig hebben om hun werk uit te voeren. Anderszijds wilt u uw werknemers zo veel mogelijk flexibiliteit bieden om op locatie of thuis te werken.

Systeembeheer en netwerkbeheer

Systeembeheer is onmisbaar om de ICT goed te laten functioneren. Wanneer een werknemer tegen een computerprobleem aanloopt en hierdoor niet verder kan met het uit te voeren werk, is het belangrijk om zo snel mogelijk een deskundig iemand in te kunnen schakelen. Er moet voorkomen worden dat de bedrijfsvoering hierdoor vertraagd wordt of zelfs stil komt te liggen. Sysweb biedt uitkomst en kan u op oproepbasis volledig ontzorgen!

Voor de aanschaf van nieuwe systemen moet u van te voren goed weten wat voor werkzaamheden er mee gedaan worden. Uw werkzaamheden moeten niet belemmerd worden omdat de computer onder de maat is. Investeringen moeten ook weer niet onnodig duur zijn. Voor een administratieve functie die niks meer inhoudt dan cijfertjes intypen, documenten uitwerken en e-mails versturen is een goedkope computer voldoende. Voor zwaardere programma’s (bijvoorbeeld tekenprogramma’s als Photoshop) is het noodzakelijk een computer met veel rekenkracht aan te schaffen.

Naast de werkplekken die op de voorgrond zichtbaar zijn, is er nog een veel belangrijkere onzichtbare achtergrond. Dit betreft de apparatuur of cloudomgeving die de samenwerking van alle werkplekken mogelijk maken. Wanneer dit plat ligt zal dit meestal betekenen dat niemand meer zijn werk kan uitvoeren. Naast het feit dat dit ten alle tijden probleemloos moet functioneren, moeten er ook voorzorgsmaatregelen genomen worden tegen mogelijke doemscenario’s. U wilt geen datalek meemaken doordat hackers uw gegevens buitmaken. Of nog erger: gijzelsoftware (ransomware) kan uw gegevens onbenaderbaar maken en alleen tegen betaling weer vrijgeven. En wat als alle data op een server in uw bedrijfspand staat, en onherstelbaar beschadigd raakt door bijvoorbeeld brand?

Cybersecurity

Deze doemscenario’s zijn helaas niet 100% te voorkomen. Wij kunnen de kans erop wel aanzienlijk verkleinen door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Ook zorgen wij dat de schade ervan zeer beperkt zal blijven als het wel een keer gebeurd. Veel hack- en virusaanvallen zijn mogelijk doordat er nieuwe lekken bestaande software en netwerken wordt gevonden, en deze lekken pas achteraf gedicht kunnen worden. Om dataverlies te voorkomen is het van cruciaal belang een goed en deugdelijk back-upsysteem te hebben zodat de meeste data zelfs in het ergste doemscenario niet verloren zal gaan. Naast updates en back-ups zijn er nog veel meer voorzorgsmaatregelen die hier tegen genomen kunnen worden. Deze maatregelen vallen allemaal onder de overkoepelende term cybersecurity.

Als ervaren systeembeheerder bezit Sysweb alle nodige kennis op het gebied van werkplekbeheer, netwerkbeheer en cybersecurity!

Een greep uit onze ervaringen:

  • Plannen en realiseren van netwerkomgevingen die goed bij uw bedrijfsvoering aansluit
  • Windows Server, Microsoft gecertificeerd in het implementeren en beheren hiervan
  • Windows 10, implementeren en beheren in zowel standalone als netwerkomgevingen
  • Linux, implementeren en beheren van zowel volledige servers als eenvoudigere opslagsystemen zoals een NAS
  • Implementatie van routers, switches, wifi, VLAN en alles wat nog meer met netwerkapparatuur en netwerkconfiguratie te maken heeft
  • Advies geven voor de aanschaf van hardware en software die aansluiten bij de werkzaamheden die er op gedaan moeten worden
  • Het compleet gebruiksklaar maken van werkplekken

Kortom, als u het systeembeheer aan Sysweb uitbesteedt zullen alle technische obstakels volledig uit handen worden genomen. De wensen van de klant staan altijd op één!

Applicatiebeheer

U heeft uw systemen goed functioneren. Het netwerk loopt zowel op de voorgrond als achtergrond goed en de cybersecurity is goed op orde. Toch heeft u het gevoel dat er bepaalde bedrijfsprocessen niet optimaal werken. Want een goed systeembeheer is nog maar het halve werk, het is minstens zo belangrijk om op de juiste applicaties te kiezen en hier op een efficiënte manier mee te werken. Applicaties zijn vaak dure investeringen en hier wilt u als bedrijf zo optimaal mogelijk gebruik van kunnen maken. Sysweb biedt ook hierin uitkomst!

Sysweb is bekend met een breed scala aan applicaties waaronder CRM pakketten, ERP systemen en kantoorapplicaties. We kunnen dan ook zowel advies- als beheerswerkzaamheden voor u doen. Op basis van een plan van eisen kunnen we adviseren welke applicatie daar het meest geschikt voor is. Daarnaast kunnen we een bestaande applicatie die nog niet vervangen hoeft te verder verbeteren en optimaliseren om er nog meer uit te kunnen halen.

Welke gegevens verwerkt u allemaal in een bepaalde applicatie? En welke gegevens wilt u er weer uit kunnen halen? Wanneer u een applicatie gebruikt om te registreren wat uw bedrijf in- en verkoopt, wilt u eenvoudig een zo nauwkeurige mogelijke rapportage van uw maand- en kwartaalcijfers kunnen inzien. Hierin kunnen we zelfs een stap verder gaan door Business Intelligence aan een bestaande applicatie toe te voegen.

Business Intelligence

Wij kunnen uw ingevoerde cijfers in bijna elke gewenste vorm voor u uitvoeren. Wat is mijn winst of verlies voor die maand? Hoeveel nieuwe klanten heeft het bedrijf in dat kwartaal binnengehaald? Hoeveel uren heeft het personeel moeten besteden om een bepaald resultaat te realiseren?

Enkel cijfers de juiste conclusie te trekken is in sommige situaties lastig. Met Business Intelligence kunnen de cijfers in een visuele vorm in kaart worden gebracht waardoor de gewenste informatie in één oogopslag te zien is. Hierbij wordt het dus nog eenvoudiger om het bedrijf op de juiste zaken aan te sturen en hiermee de bedrijfsprocessen af te stemmen op de laatste ontwikkelingen.

Sysweb heeft jarenlange ervaring met de door Microsoft ontwikkelde tool PowerBI die met bijna elke applicatie te koppelen is. Wij maken samen met u een plan welke gegevens u visueel inzichtelijk wilt hebben. Met ruime programmeerervaring kunnen we dit ongetwijfeld voor u realiseren.

Schakel onze expertise in!

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Bent u klaar voor een volgende stap in de ICT ontwikkeling, bijvoorbeeld omdat u meer mogelijkheden wilt of omdat u denkt dat de huidige voorzieningen binnen uw bedrijf onder de maat zijn? Of  zoekt u gewoon iemand die het onderhoud van uw bestaande ICT voorzieningen uit handen neemt? Sysweb staat altijd klaar voor advies en uitvoering van systeem- en applicatiebeheer. Neem snel contact op voor een vrijblijvende kennismaking!